Djeca

Tema "Brojevi, brojevi" na engleskom jeziku za djecu: potrebne riječi na računu, vježbe, dijalog, fraze, pjesme, kartice, igre, zadaci, zagonetke, crtani filmovi za djecu na engleskom jeziku s transkripcijom i prijevodom za samostalni studij ispočetka

Članak vam nudi materijal i ideje za organiziranje nastave engleskog jezika na temu "Brojevi i brojevi".

Bitne engleske riječi na temu "Brojevi, brojevi" za početnike, djecu: popis s transkripcijom i prijevodom

Ova je tema vrlo važna za proučavanje, jer bez znanja o brojevima i brojevima, nećete moći ni objasniti niti jednu stvar. Zamislite situaciju na ulici (na primjer, potražite kuću) ili u trgovini (kupite nešto). U svakom slučaju, samo trebate znati brojeve.

Tematski vokabular (riječi) poželjno je ne samo pisati u rječniku, nego i napamet ponoviti nekoliko puta. Korisno je zabilježiti englesku i rusku protuvrijednost riječi, kao i transkripciju (sustav znakova koji pomaže u pravilnom čitanju zvukova).

Vokabularne teme:

Osnovni brojevi: od 1 do 10 Svi brojevi: od 11 do 1000

Vježbe i zadaci na engleskom jeziku za djecu na temu "Brojevi, brojevi"

Ispravno odabrane pismene i usmene vježbe pomoći će ne samo stjecanju novih znanja, već i konsolidaciji već stečenog. Većina vježbi je dizajnirana tako da dijete može upamtiti imena brojeva i prepoznati ih u zadacima.

vježbe:

 • Zadatak broj 1: Riješite križaljku unošenjem brojki u riječi (ispod vas se traži koji brojevi se nalaze vertikalno, a koji vodoravno).
 • Zadatak broj 2: Prvo u imena brojki upišite potrebna slova, a zatim riješite primjere tako što napišete odgovor (brojku) na engleskom jeziku.
 • Zadatak broj 3: To je zadatak pažljivosti. Morate pronaći riječi koje ne odgovaraju slikama brojeva.
 • Zadatak broj 4: U prvom dijelu zadatka trebate istaknuti brojeve koji su skriveni u tablici (samo krug), a u drugom unesite potrebnu riječ (također brojku) koja je prikladna.
Križaljka Unesite brojeve Vježbe s engleskim brojevima Logičke vježbe

Dijalog na engleskom jeziku za djecu na temu "Brojevi, brojevi" sa prijevodom

Da biste naučili kako uvesti nove riječi (brojeve) u govor, morate naučiti kako sastaviti dijaloge s tematskim rječnikom. Dijalozi će pomoći učenicima da razviju ne samo mišljenje, već i vježbu gramatike.

dijalog

Fraze na engleskom jeziku za djecu na temu "Brojevi, brojevi" sa prijevodom

Izrazi i izrazi na engleskom jeziku na temu "brojeva" pomoći će vam da lako napravite rečenice, dijaloge i pišete eseje. Pročitajte predložene izraze i izgovorite ih nekoliko puta, pokušavajući se sjetiti i razumjeti značenje izgovorenog.

engleskiprijevod
Puno brojevaPuno brojeva
brojevibrojevi
Za brojanjeuzeti u obzir
brojanjetrošak
Na petom katuNa petom katu
Moj telefonski broj je ... Moj telefonski broj ...
Tri razreda ... Tri razreda ... (tri razine)
Prvi razredPrva klasa (gornja razina)
Pet puta na danPet puta dnevno
Devetnaest stotina i sedamnaest1917 je bio
Imam 20 godinaImam 20 godina
Koliko?Koliko

Pjesme za djecu na engleskom jeziku na temu "Brojevi, brojevi" sa prijevodom

Ako se brojevi ne mogu sjetiti brzo i učinkovito, možete zamoliti dijete da pjeva s vama o brojevima.

pjesma:

Pjesma broj 1 Pjesma broj 2 Pjesma broj 3

Kartice na engleskom jeziku na temu "Brojevi, brojevi" sa prijevodom

Svijetle i šarene kartice s napisanim riječima (brojevima) bit će korisne u lekciji. Pokušajte pripremiti samo vizualne predmete, a ne pišite brojeve na ploču jer oni na djecu imaju potpuno drugačiji dojam i uvijek privlače njihovu pažnju.

kartice:

Karte lekcije Vizualizacija lekcije

Igre na engleskom jeziku na temu "Brojevi, brojevi"

Igra je jedan od najučinkovitijih oblika rada, koji će vam pomoći s lakoćom i vrlo brzo upamtiti sav potreban materijal.

Što možete igrati:

 • Zagonetke. Da biste to učinili, unaprijed isprintajte nekoliko slika s brojevima i izrežite ih na komade. Zatim ih dopustite da sabiraju i nakon toga imenuju broj.
 • Primjeri rješenja Da biste to učinili, napišite jednostavne primjere na ploču unaprijed.Zadatak učenika je riješiti primjere i izraziti ih glasom (svi brojevi i znakovi).
 • Brojanje. Da biste to učinili, obratite pažnju na predmete koji vas okružuju. Zadatak je popisati ih, započinjući rečenicu riječima: "Mogu vidjeti ... (četiri stolice, dva stola)".

Zagonetke i rime na engleskom na temu "Brojevi, brojevi" sa prijevodom

Takvi zadaci ne samo da mogu raznoliko djelovati, već također pomažu djeci da lakše pamte imena brojeva. Poeme i zagonetke možete naučiti unaprijed ili ih pročitati odmah u lekciji.

Pjesme i zagonetke na engleskom jeziku Dodatak lekcije engleskog jezika Pjesme i zagonetke na engleskom jeziku Pjesme i zagonetke

Crtani filmovi za djecu na temu "Brojevi, brojevi"

Crtani filmovi i video lekcije puno će vam pomoći u nastavi engleskog jezika kada se učenicima prezentiraju važne informacije na zanimljiv i neobičan način. Takvi crtani filmovi zasigurno će zanimati dijete i "ostaviti mu u sjećanju" važne informacije.

Na koje crtane filmove obratite pozornost:

 • Brojanje od 1 do 20
 • Brojke na engleskom jeziku
 • Brojevi i brojevi: Vodiči za početnike
 • brojevi

Savjeti za teme samo-učenja na engleskom jeziku "Brojevi, brojevi" za djecu i roditelje

Savjeti:

 • Samo dijete koje zna dobro računati na svom materinjem jeziku može dobro upamtiti nove riječi i prethodno nepoznati vokabular.
 • Važno je napraviti usporedbu između brojeva (posebno dvostrukih) za dijete, rekavši da su njegova imena slična i da će se zato neki brojevi lako upamtiti.
 • Naučite dijete važnim matematičkim znakovima, kao što su plus i minus. Tako možete jednostavno pisati, rješavati i glasovnim primjerima.
 • Ako je tema dosadna djetetu, prevedite je u igru ​​ili pjesmu, pokušajte satrati sat zanimljivim zadacima i kreativnim vježbama.
 • Važno je dijete naučiti osnovnim izrazima i odgovarati na pitanja, na primjer, "Ja imam 9 godina", "Živim na drugom katu", "Moj kućni broj je 7", "Imam 3 sestre".
 • Odvojite malo vremena za čitanje telefonskog broja (sve znamenke odvojeno).
 • Stariji djeci neće biti zabavno objasniti pravila čitanja složenih brojeva (godina) koji su podijeljeni u par dvoznamenkastih znamenki.
 • Zapamtite da prije svega trebate osigurati da dijete upamti riječi i pravilno će nazvati brojeve, a tek potom gramatički ispravno pisati.

Pogledajte video: 6. Hot e Oreia part. Marina Sena - Tema (Veljača 2020).

Loading...