Djeca

Prekrasan dizajn i dekoracija grupe u vrtiću vlastitim rukama: ideje za jesensko, zimsko, proljetno i ljetno ukrašavanje, mlađe, vrtić, srednje i starije skupine, fotografije, predloške. Kako lijepo ukrasiti zidove u vrtiću vlastitim rukama?

Želite napraviti zanimljiv dizajn za vrtićku grupu? Potražite ideje u članku.

Za djecu predškolskog uzrasta vrtić je drugi dom. Ovdje jedu, proučavaju, igraju se, opuštaju.

  • Stoga sva područja u sobi u kojoj se mrvice nalaze ne bi trebala biti samo ugodna i lijepa, već i privlačna za dijete, jer to formira mentalno i fiziološko stanje mrvice.
  • Razvoj djeteta kao pojedinca, kako u estetskom, tako i u umjetničkom planu, ovisi i o dizajnu interijera.
  • Uređivanje zona u grupi u vrtiću važna je sastavnica pedagoškog rada. To bi trebao pamtiti svaki odgajatelj.
  • U ovom ćete članku pronaći ideje za ispravan i lijep dizajn zidova, ormarića i drugih blokova sobe u kojoj se nalaze djeca. Važno je i to da se s promjenom godišnjih doba mijenja i dizajn grupe. Pokazat ćemo vam fotografije i predloške koji će vam pomoći da grupa bude lijepa, ovisno o dobi djece.

Prekrasan dizajn grupe u vrtiću: pravila dizajna, preporuke

Svaki učitelj poznaje karakteristike djece u određenoj dobi. To treba uzeti u obzir prilikom ukrašavanja različitih blokova i uglova u sobi. Evo pravila i nekoliko preporuka za lijepo i pravilno ukrašavanje grupe u vrtiću:

  • Prilikom izrade uzmite u obzir ne samo dob djece, već i veličinu sobe, njezine značajke i inventar koji imate na raspolaganju, Soba bi trebala ispasti svijetla, prostrana i ugodna, a to se može postići stvaranjem svijetle i šarene unutrašnjosti.
  • Za ukrašavanje koristite gotove setove stalka, Možete ih izraditi sami prema predlošcima koji ćete pronaći u nastavku. Prikladno je raditi sa stalcima, na njima se može zatvoriti jelovnik, dječja dnevna rutina, popis grupa i ostale korisne informacije.
  • Namještaj treba biti mali, više prostora za igru ​​djece, Ali istodobno, morate stvoriti prostor za trening sa stolovima i stolicama.
  • Stvorite interijer u grupi u jednom tematskom fokusu. Na primjer, to može biti morska, svemirska, vila ili šumska tema. Ali dopuštena je kombinacija različitih opcija. Ovisit će o mašti i materijalima koji su dostupni.
  • Za dizajn sobe prikladne su parcele bajki i crtanih filmova, Važno je obratiti pažnju ne samo na estetiku ukrašavanja, već i na moderne obrazovne ciljeve.
  • Stvorite kutak u kojem djeca mogu pokazati svoja kreativna dostignuća: obrti i crteži. Trebao bi biti u vidnom polju majki i očeva koji dolaze po djecu, kako bi se oni mogli diviti postignućima svog djeteta i hvaliti ga.

Vijeće: Uključite svoje roditelje u dizajn grupe. To će vam pomoći stvoriti kreativne ideje i dizajnirati interijer na jedinstven, svijetao i lijep način.

Roditelji koji mogu slikati stvarne krajolike, fotografirati jedinstvene fotografije ili raditi s računalnim programima trebali bi pomoći odgajateljima da ukrase vrtićku grupu.

Ideje lijepog proljetnog dizajna, juniora, jaslica, srednje i starije skupine: fotografije, predloške

U proljeće, nakon duge i hladne zime, želim stvoriti svečano raspoloženje i zato bi unutrašnjost dječje sobe trebala biti učinjena u toplim bojama. Evo ideja za prekrasan proljetni dizajn, za juniorke, jaslice, srednje i starije skupine, sa fotografijama i predlošcima:

Viseće vijence od listova zelenog papira i djevojka od tkanine u ulozi proljeća stvaraju proljetno raspoloženje. Izvrstan dizajn za grupu djece različitih dobnih skupina.

Ideja prekrasnog proljetnog dizajna, juniora, jaslica, srednjih i starijih skupina

Ovaj se dizajn može obaviti na bilo kojem zidu. Cvijeće napravljeno od svijetle gipke od tkanine i papira jednostavno je i brzo.

Ideja lijepog proljetnog dizajna, juniora, jaslica, srednje skupine

Originalni zidni ukras do 8. ožujka. Potražite papirnate cvjetne uzorke u nastavku. Broj 8 prekriven je tkaninom na koju su ušivene perle i rhinestones. Cvijeće je pričvršćeno na zid dvostranom trakom.

Ideja prekrasnog proljetnog dizajna, juniora, jaslica, srednjih i starijih skupina do 8. ožujka

"Proljeće je došlo crveno." Ovim dizajnom možete organizirati proljetni festival. Creepers pričvršćeni na strop trake su rezane u krug, a na zidu su cvijeće i leptiri koje djeca slikaju i urezaju.

Ideja prekrasnog proljetnog dizajna, mlađih, rasadničkih grupa

Tako možete ukrasiti grupu za Uskrs. Djeca će vam rado pomoći pri crtanju i izrezu sitnih detalja: cvijeća, uskršnjih jaja. Izvrstan ukras za malu djecu: veliki predmeti koje se mogu dotaknuti i nevjerojatna piletina - donijela je uskršnja jaja.

Ideja lijepog proljetnog ukrašavanja, juniorske, rasadničke grupe za Uskrs

Evo uzoraka nakita:

Uzorak leptira Uzorak u boji Uzorak lastavica

Ideje lijepog ljetnog dizajna, juniora, vrtića, srednje i starije skupine: fotografije, predloške

Za ljetni dizajn grupe prikladni su bilo kakvi zapleti crtanih filmova i bajki. Umetnite palme, zelenu travu i svijetle sunčane boje u krajolik - ovdje vam je ljeto - toplo i bezbrižno. Fotografije i predloške s idejama lijepog ljetnog dizajna, za mlađe, dječje vrtiće, srednje i starije skupine:

Ovaj dizajn zidova pogodan je za djecu jaslica i mlađih skupina. Zamolite kreativne roditelje da nacrtaju životinje i samo ih sjede. Zaplet mog omiljenog crtića već se pokazao. S lijeve strane na slici je čitav život koji je "u punom zamahu" u velikom bajkovitom gradu.

Ideje lijepog ljetnog dizajna, juniora, vrtića, srednje i starije skupine

Obični unutarnji cvjetovi djeluju kao palme na zidu. Obrasci leptira su dolje, a uzorak kornjača pronaći ćete u nastavku. Jednostavan dizajn, ali vrlo kreativan i originalan.

Ideje lijepog ljetnog dizajna, junior, vrtić, srednja grupa

Morska tema su ljeto, sunce, riba i more. Čini se da se u takvoj unutrašnjosti dijete nalazi usred oceana sa svojim stanovnicima i faunom.

Ideje lijepog ljetnog dizajna, mlađe, vrtićke grupe

Crtani dizajn jaslica. Ljetna tema, bajkoviti likovi, crtani zaplet - sve će se to svidjeti svakom djetetu od 1,5 godine. Zidove će moći obojiti sami odgajatelji ili kreativni roditelji.

Ideje za ljetno ukrašavanje, grupa mlađih jaslica

Kreativan dizajn obrazovnog kuta za djecu. Višebojni okviri za sunce i slike su jednostavni, ali kako privlače pažnju.

Ideje lijepog ljetnog dizajna za različite grupe

Evo predloška kornjače za drugi unutarnji ukras. Savršeno će se smjestiti na brdu, između palmi i oduševiti će svojim veselim izgledom. Jednostavno ga ispisujte na pisaču u boji na papiru prave veličine i zalijepite ga na zid.

Uzorak kornjače

Ideje lijepog jesenskog dizajna, juniora, dječjih vrtića, srednje i starije skupine: fotografije, predloške

Jesen veseli svojim svijetlim bojama. Može se koristiti u uređenju interijera. Ispod su fotografije, predlošci s idejama lijepog jesenskog dizajna, juniora, jaslica, srednje i starije skupine:

Takvi se zanati mogu obavljati s djecom starije skupine, a zatim mogu ukrasiti sobu. Obične čaše jogurta, lišće isklesano iz kartona u boji i ukrašeno perlama i satenskim lukovima. Poklonite lišću osmijeh i oni će vas oduševiti svojim veselim raspoloženjem.

Ideje lijepog jesenskog dizajna, juniora, vrtića, srednje i starije skupine

Opet zanati, ali to već mogu raditi djeca srednje ili mlađe skupine. Takvi lišće i debla breze mogu ukrasiti zid u grupi.

Ideje jesenskog lijepog dizajna za mlađe, vrtić, srednju skupinu

Jesen na slici djevojčice simbolična je i izvrsna za ukrašavanje vrtića. Takva "slika" može ukrasiti zid ili zasebni kutak u grupi.

Ideje za prekrasan jesenski dizajn za mlađu, rasadničku grupu

Kišobran na stropu uopće ne podsjeća na kišno vrijeme. Dopunjuje ukrase listova. Jedino što trebate sigurno pričvrstiti na strop da ne padne.

Ideje jesenskog lijepog dizajna grupe

U ovom se dizajnu odvija cijela jesenska priča - svijetla, šarena, s šumskim stanovnicima. Ukrasite bilo koji kutak u grupi na takav način: igra, trening ili ulazna grupa.

Ideje za jesenji dizajn mlađeg, dječjeg vrtića, srednje i starije skupine

Evo uzoraka lista i gljiva za obrte:

Predložak listova Uzorak lišća Uzorak gljiva

Ideje lijepog zimskog dizajna, za mlađe, dječje vrtiće, srednje i starije skupine: fotografije, predloške

Zima je u djece povezana sa snijegom i Novom godinom. To bi trebalo koristiti u ukrašavanju unutrašnjosti grupe. Fotografije, predloške, ideje za prekrasan zimski dizajn, za mlađe, jaslice, srednje i starije skupine:

Takvo stablo može napraviti bilo koji odgajatelj. Predlošci Bullfinch su ispod. Samo ih morate ispisati, izrezati i dati djeci da se slikaju. Snježne pahulje dodati će zimsko raspoloženje.

Ideje zimskog lijepog dizajna za mlađe, dječje, srednje i starije skupine

Ovdje je originalni zimski ukras ulaza u dječju sobu. Dodajte neke crteže ili aplikacije koje su djeca napravila na zidu i bit će jasno da ovdje rastu kreativna i sveobuhvatno razvijena djeca.

Ideje zimskog lijepog dizajna za mlađe, dječje vrtiće, srednje skupine

Takav ukras može se napraviti u rasadniku ili mlađoj skupini. Glavna stvar je nacrtati zeca na velikom listu papira i napraviti plavu pozadinu. Djeca će sami napraviti pravi snijeg pomoću bijele boje. Dječji otisci ruku izgledaju kao prava mećava u šumi.

Ideje za zimsko uređenje, za mlađe, dječje vrtiće, srednje i starije skupine

"Iako smo djeca - grupu ukrašavamo od srca!" - Tako možete potpisati prijavu, koju učiteljica napravi s djecom. Snjegović i zec zalijepljeni su s papirnih pokrivača na dječjim dlanovima - originalno, i nikad nećete pomisliti da su to dječje olovke.

Ideje za zimsko ukrašavanje za mlađu rasadničku skupinu

Ovaj ukras je prava zima koju je izradio kreativni odgajatelj. Ovdje će vam trebati malo tila i tanka bijela tkanina za obloge. Sve je jednostavno, ali kao originalno.

Ideja prekrasnog zimskog dizajna za mlađe, dječje, srednje i starije skupine

Predlošci za Smeta:

Bullfinch obrasci Predlošci bika

Kako lijepo ukrasiti zidove u vrtiću vlastitim rukama?

Iznad su objavljene mnoge ideje za ukrašavanje zidova grupe u različitim sezonama. Odaberite bilo koje i napravite ta remek-djela sami ili sa svojom djecom. Ispod je još nekoliko fotografija koje će vam pomoći da lijepo ukrasite zidove u vrtiću vlastitim rukama:

Učinite sami lijep zidni ukras u vrtiću

Aplikacije na zidovima mogu se obavljati zajedno s djecom, a da biste stvorili crteže, morat ćete privući roditelje.

Učinite sami lijep zidni ukras u vrtiću Prekrasna zidna dekoracija u vrtiću Prekrasna zidna dekoracija u vrtiću Učinite sami lijep zidni ukras u vrtiću u spavaćoj sobi Učinite sami lijep zidni ukras u vrtiću u igralištu Učinite sami zanimljiv zidni ukras u vrtiću Prekrasna zidna dekoracija sa leptirima u vrtiću

Prekrasan dizajn grupe Pochemuchki u vrtiću: ideje, fotografije, predloške

Naziv grupe može se objesiti iznad vrata u ulaznoj skupini. Možete ispisati gotove predloške na pisaču u boji, zalijepiti ih na karton i objesiti ih gdje je potrebno. Prekrasan dizajn grupe „Tko zna?” u vrtiću - ideje, fotografije, predloške:

Prekrasan ukras za grupu "Pochemuchki" u vrtiću: ideje, fotografije, predloške Prekrasan ukras za grupu "Pochemuchki" u vrtiću: ideje, fotografije Prekrasan ukras za grupu "Pochemuchki" u vrtiću: ideje Prekrasan ukras za grupu "Pochemuchki" u vrtiću Prekrasan ukras za bend "Pochemuchki"

Prekrasan dizajn grupe Ryabinka u vrtiću: ideje, fotografije, predloške

Skupina "Planinski pepeo" treba biti uređen u stilu prirode: prirodni materijali, stanovnici šume, bobice. Povežite djecu i njihove roditelje u ukrasu sobe. Oni će vam sigurno reći nešto kreativno i lijepo. Prekrasan dizajn grupe "Planinski pepeo" u vrtiću - ideje, fotografije, predloške:

Prekrasan ukras za grupu "Ryabinka" u vrtiću: ideje, fotografije, predloške Prekrasan ukras za grupu "Ryabinka" u vrtiću: ideje, fotografije Prekrasan ukras za grupu "Ryabinka" u vrtiću: ideje Prekrasan ukras za grupu "Ryabinka" u vrtiću Prekrasan ukras za grupu "Ryabinka"

Prekrasan dizajn grupe Rainbow u vrtiću: ideje, fotografije, predloške

Dugasta traka trebala bi biti svijetla i lijepa. Trebao bi se istaknuti od ostalih skupina s bogatim uređenjem interijera. Prekrasan dizajn grupe „Duga” u vrtiću - ideje, fotografije, predloške:

Prekrasan ukras za grupu Rainbow u vrtiću: ideje, fotografije, predloške Prekrasan ukras za grupu "Rainbow" u vrtiću: ideje, fotografije Prekrasan ukras za grupu "Rainbow" u vrtiću: ideje Prekrasan ukras za grupu "Rainbow" u vrtiću Prekrasan ukras za grupu "Rainbow"

Prekrasan dizajn grupe "Firefly" u vrtiću: ideje, fotografije, predloške

Čak i ako imate njegovan skup, nemojte se obeshrabriti. Nazovite je "Firefly" i napraviti originalni ukras interijera. Ispišite predloške na pisaču u boji i objesite ih na zidove. Prekrasan dizajn grupe "Firefly" u vrtiću - ideje, fotografije, predloške:

Prekrasan ukras za grupu "Firefly" u vrtiću: ideje, fotografije, predloške Prekrasan ukras za grupu "Firefly" u vrtiću: ideje, fotografije Prekrasan ukras za grupu "Firefly" u vrtiću: ideje

Djeca su najvrjednije bogatstvo za svaku osobu. Trebali biste pokušati i iskoristiti što više svojih kreativnih sredstava i mašte kako bi se djeca u vrtiću osjećala ugodno.

Pogledajte video: Beton decoratif kao ukras svakog interijera (Rujan 2019).