Zanimljivo

Kako ispravno i lijepo naučiti veziti šal na glavi muslimanke u fazama? Kako zabiti iglu u muslimansku maramu? Načini nošenja marame na glavi muslimanske žene. Muslimanske djevojke u šalovima na glavi: fotografije

Članak govori o načinima kako lijepo vezati muslimanski hidžab šal s fotografijama i video uputama.

Hidžab, šal ili krađa element je tradicionalne odjeće muslimanki. Trebali bi ga uzimati s ponosom i nositi ga cijeli život kako bi sakrili svoje čari (kosu). Ako pravilno vežete ovaj šal, pretvara se u pravi ukras. Pročitajte članak o tome.

Kako se zove šal kod muslimanki?

Prema islamskoj vjerskoj tradiciji, vjernica treba nositi kapu koja pokriva kosu i vrat, a samo lice joj je otvoreno. Ovaj šal se zove hidžab.

Glavne vrste tradicionalnih šešira za muslimanske žene.

Najpoželjniji tonovi hidžaba su lagani, nježni. Istina, muslimani kažu da u stvarnosti - hijdab - to nije samo šal ili šal na glavi, već i sva odjeća muslimanke koja slobodno pokriva cijelu svoju figuru. Međutim, sada je hidžab ponajviše povezan s pokrivačem za glavu.
U nekim zemljama srednje i srednje Azije muslimanki je propisano da nosi burku, odjeću koja pokriva lice i tijelo. Ostaju samo utori za oči, koji također ispadaju posebnom mrežicom napravljenom od konjske dlake.

Muslimanske šalove.

Druga je varijanta ženske odjeće u islamskim zemljama čador, Veo pruža da ženine oči nisu skrivene, dok je cijelo lice prekriveno pokrivačem crne, rjeđe, tamnoplave boje.

VIDEO: Zašto muslimanske žene nose hidžab?

Muslimanski kaputić

Muslimanske žene obično imaju gustu i dugu kosu. Zavezati se na takav šal je lijepo, tako da ne klizi i pada, nemoguće je. Stoga je pod hidžabom uobičajeno nositi usku kapu, koja se tako zove Bon.

Boneh.

Bonnet se šiva od prirodne tkanine, tako da je druga funkcija zaštita kose i kože muslimanke od utjecaja tkanine od koje je šiven šal ili ukrašen.

Kako ispravno i lijepo naučiti veziti šal na glavi muslimanke u fazama?

  1. Prvo što žena napravi prije vezanja marame je sakupiti kosu u konjski rep ili bundu.
  2. Dalje, ona stavlja poklopac motora.
  3. Tu je i poseban šal koji se nosi ispod vela. Zove se Myhr, Prilikom davanja, krajevi mihrama ukrštaju se u sredini glave i sezona na stražnjem dijelu. Preporučljivo je odabrati šal ispod vela tako da se u boji usklađuje s glavnim šalom muslimanske žene.
  4. Nakon toga se stavlja glavni šal. Pravougaonog je oblika. Marama se nosi tako da se jedna trećina njegovog kraja nalazi na jednoj strani glave, a dvije trećine na drugoj.
  5. Žena stavlja šal na takav način da mu je strana, koja je kraća, ispod brade, a dulja je iznad nje. Dugim dijelom marame omota glavu tako da su joj vrat i ramena zatvoreni.
Način da se korak po korak veže muslimanski šal.

VIDEO: Lijepo zaveže šal (hidžab)?

Kako zabiti iglu u muslimansku maramu?

Da bi fiksirala šal ispod brade, muslimanka koristi posebne igle.

Ukrasne igle za hidžab.
  1. Najčešće se umetak stavi iznad uha ili ispod brade.
  2. Za vrijeme pričvršćivanja marame iglom muslimanka, žena osigurava da joj točka prođe kroz sve tkanine ukradene ili šalove, inače će se raspasti.
  3. Radi pouzdanosti i ljepote dopušteno je šal pričvrstiti dodatnim iglama koje su zakačene s desne i lijeve strane.
  4. Neke muslimanske žene ukrašavaju mjesta pričvršćivanja marame posebnim nakitom u obliku cvijeća ili broševa.

Načini nošenja marame na muslimanskoj glavi

Obično muslimanske žene stolicu koriste kao hidžab. Palatine se isporučuju u različitim bojama i izrađuju se od različitih tkanina. Žena može odabrati bilo koju od njih, usredotočujući se na situaciju i doba godine. Ona također može birati između nekoliko načina vezanja šala.

Prvi način vezanja hidžaba je korak po korak. Drugi način vezanja hidžaba je korak po korak. Treći način vezanja hidžaba je korak po korak. Način vezati muslimanski šal. Drugi način vezanja muslimanskog štikla je lijep.

Muslimanske djevojke u šalovima na glavi: fotografije

Hidžab može biti moderan i lijep. Tkaninu za hidžab, njegov uzorak i boju, žena bira prema sezoni i okolnostima. Muslimanski šal, kao moderan detalj, koriste mnogi dizajneri.

Pogledajte video: Makeup za početnike (Listopad 2019).

Loading...