Obitelj

Kako izrezati pseće kandže kod kuće? Kako i kojim škarama rezati nokte psa škarama, kako filetirati i brusiti kandže?

Potreba za šišanjem noktiju kod pasa. Šišanje noktiju kod kuće.

Koliko kandži ima pas?Zašto pas grize nokte?

Svaki vlasnik prijatelja na četiri noge ima ozbiljan problem u pravilnoj njezi. Glavno zanimanje je rezanje. Pandže u psu imaju strukturu koja nije tipična za ljude.

Pasje kandže imaju svoje specifičnosti: na stražnjim nogama nalaze se četiri kandže i četiri noga, kao i na prednjoj. Ponekad postoji peti prst, ali slabiji je od ostalih i njegova kandža nije velika. Ako se peta kandža pojavi na zadnjim nogama, većina ljubitelja pasa preporučuje uklanjanje u djetinjstvu.

Pasje kandže

Kad pas provodi puno vremena na svježem zraku, šetajući ulicom, kandže se samljeju. Ali zimi je čvrsto tlo prekriveno snijegom i podrivanje je nemoguće, a neki psi ne hodaju dugo ulicom, pa je šišanje obavezno za pse.

Ako se to ne učini na vrijeme, onda se oni mogu hvatati za njih, ozlijediti se i trunuti kandžom.
Među mnogim uzgajivačima pasa psi su bili skloni gristi kandže. Međutim, mnogi na to ne obraćaju pažnju. Treba razmisliti o jasnom odstupanju ako životinja gine sebi do krvi.

Krvavi tragovi psa

Zašto psi grizu kandže: razlozi

 • Žalosno stanje kandži. Ako su jako dugi, ometaju psa prilikom šetnje. Prsti kućnog ljubimca počinju boljeti, a ona ih prirodno grize kako bi se riješila boli.
 • Jedan od uzroka grickanja noktiju je svrbež među prstima. Uočava se u nedostatku odgovarajuće higijene ako pas nema dovoljno rijetko pranje šapa. Nakon šetnje uvijek perite kaput i šape vašeg ljubimca.
 • Značajno oštećenje kože na jastucima šapa. Razlog svrbeža nastao je dodirom šape osjetljivog psa ljeti vrućim asfaltom ili kemijom koja je zimi prelila cestu.
 • Kod psa se može pojaviti gljiva ili potkožni krpelj.
 • Manjak potrebnih vitamina u tijelu psa zaseban je razlog ugriza šapa. Nepravilna prehrana pasa, višak proteina. Sve to vodi psa do neuroze i takvih posljedica.

Ako se takvo ponašanje otkrije kod psa, svakako biste trebali kontaktirati svog veterinara. Uzet će struganje za prisutnost parazita u tijelu psa. Klinika će vam pomoći u uklanjanju neželjene dlake i ispravno obrezati kandže psa.

Urezivanje pasjih kandži

Može li pas rezati nokte?

Ako se duga kandža ne izreže na vrijeme, može se urezati u kožu i izazvati infekciju. Nepravilno rastući nokti mogu uzrokovati kromat i probleme s kosturom kućnog ljubimca. Stoga je rezanje psećih noktiju ne samo moguće, nego je potrebno i za cijeli život.

Struktura pasjih kandži

Frizure je potrebno provesti u veterinarskoj klinici, ali ako vam pas slobodno dopušta da imate takav postupak na sebi, onda možete imati frizuru i kod kuće.
Prije takvog postupka pripremite alate za rezanje i mjesto. Ako ćete prvi put provesti takav postupak za štene, budite vrlo pažljivi na to. Naknadni strah od šteneta ovisit će o vašim postupcima.

Bijela kandža u psu

Prije rezanja pažljivo pregledajte svaku kandžu. Samo u bijelim kandžama pulpa je jasno vidljiva. Ako su kandže tamne, izrežite ih vrlo pažljivo.
Nakon obrezivanja, kraj nokta obradite datotekom za nokte. Uklonite neravne dijelove tako da ne počnu ljuljati.
I svakako pokažite naklonost prema psu, a ne agresiju. Gladite ga po vunu i skuhajte svoju omiljenu poslasticu.

Koji psi režu nokte i zašto?

Obrezivanje kandži vrši se za pse koji većinu vremena provode kod kuće. Obrezivanje domaćih pasa besmisleno je.
Psi koji vode aktivni životni skok, trče na čvrstom tlu, ne treba ih često obrezivati, jer se samooštrenje vrši na asfaltu. Životinje koje samo šetaju zelenim travnjakom i mekim tlom imaju brzorastuće kandže koje se ponekad savijaju.

Video: Kako obrezati pseće kandže Obrezivanje kandže?

Škare za nokte za pse - škare za nokte

Za rezanje noktiju pas treba kuhati sljedeće alate:
Specijalizirane škare - škare za nokte. Dvije su sorte: škare s polumjesecima i giljotina.

Prva vrsta pogodna je za rezanje gustih i jakih noktiju kod velikih pasa, a imaju ograničenje za učvršćivanje kandže. Giljotine se koriste prilikom obrezivanja kandži pasa malih i srednjih pasmina.

kogterezki

Škare za kandže treba kupiti samo u veterinarskoj trgovini. U idealnom slučaju materijal za šišanje nokta je nehrđajući čelik.

Važna je i veličina samog alata. Najbolja opcija bila bi prisutnost gumenih brtvi u škarama. Koji sprječavaju klizanje ruku. Dakle, isključujući nepravilnosti i oštrinu pokreta.
Nikada ne pokušavajte rezati kandže običnim škarama. Nisu prilagođeni za takav postupak.

Opskrbite se hemostaticima. Ako iznenada dotaknete kandžu ili posudu, odmah postupajte.

Koliko često obrezivati ​​pseće nokte?Gdje psi režu nokte?

Učestalost šišanja noktiju kod pasa ovisi o:

 • Način života psa: koliko često na ulici hoda po tvrdoj podlozi i brusi kandže.
 • Pasmine pasa: kod dekorativnih pasa razdoblje šetnje je vrlo kratko, a nokti rastu vrlo brzo. Stoga se učestalost podrezivanja treba provoditi jednom tjedno. Kod pasmina s dugom dlakom kandže su skrivene ispod dlake i ne možete primijetiti njihov rast na vrijeme. Stoga bi šišanje trebalo provesti čim čujete zveckanje po podu iz kandži kućnog ljubimca.
 • U ostalim slučajevima obrezivanje kandži se vrši jednom u dva mjeseca.

Šišanje noktiju provodi se kao postupak njege kućnog ljubimca i radi održavanja zdravlja. To bi trebao izvesti kvalificirani veterinar.
Ali ako vam pas pruža podršku i može strpljivo podnijeti vašu njegu, tada se obrezivanje lako može obaviti kod kuće.

Pas ne dopušta rezati kandže: što učiniti?

Pas navika da striže kandžu nije lak zadatak.

Pas vam ne dopušta da urežete nokte ako ste se ikad ozlijedili dok ste rezali nokte. Lakše je naučiti malo štene na šišanje.

Potrebno je provesti ovaj postupak pažljivo, bez nasilja. Ako psa pobijete, nanese mu bol, šišanje će se svaki put pretvoriti u pakleni postupak.

Pasje kandže po pasmini

Da bi postupak obrezivanja išao savršeno, slijedite sljedeće korake:

 • Precizno naviknite psa na škarama. Da biste to učinili, pokažite škarama ljubimcu u roku od tri do četiri dana. Ako se pas ponaša mirno, zahvalite mu na marljivom ponašanju s poslasticama. Pokušajte kliknuti škarama i provjerite smirenost psa.
 • U sljedećoj fazi stavite poslasticu pred psa u tanjur. Uzmite svog kućnog ljubimca u ruke i kliknite klipom blizu nogu. Hvala vam na mirnom ponašanju. Ako se pas ipak uplaši nečega, skrenite pažnju na njegovu omiljenu igru. Nakon tjedan dana, vratite se na ovaj korak opet.
 • Ako je vaš pas mirno reagirao na škare u dvije faze, tada je vrijeme da prijeđete na treću. Ispred kućnog ljubimca stavite tanjur dobrote. Uzmite životinju u svoje ruke i hvaleći je, pažljivo počnite rezati nokte. Treba rezati samo krajeve. Nakon postupka psa pustite u tanjurić s poslasticom.

Vježbajte rezanjem nekoliko kandži svaki dan. Ispravan i bezbolan postupak, nakon dva tjedna možete ukloniti tanjur s poslasticama.

Kako rezati kandže pugu, špicu, tog terijera, jorkširskog terijera, pekineze, čiuaua?

 • Ako razvoj pug pas prolazi u idealnim i normalnim životnim uvjetima, kandže se brusi dok hodaju. No, neki bubnjići ne vole duge šetnje, pa je šišanje nokta obavezno.
  Šišanje se često radi sa sedativima. Gledajte mopa ako ima problema s disanjem, zaustavite se na neko vrijeme, pustite ga da udahne.
 • ponašanješpic također osebujno. No, koliko god on kandži dok hoda, oni i dalje ostaju na mjestu, jer su vrlo izdržljivi. Postupak rezanja kandži Spitz provodi se vrlo pažljivo, odrezujući samo jedan milimetar.
špic

Ako stegnete i preskočite vrijeme šišanja svog malog ljubimca, to će dovesti do urastanja kandže.

 • Rezanje noktiju igrački terijer vrlo specifičan postupak. Počnite ga u dobi od dva tjedna. Prvi put se provodi kako ne bi ozlijedio majku prilikom hranjenja slabih i oštrih kandži. Štene tog terijera obrežu se svakih dvadeset dana. U skladu s rastom psa, nokti se šišaju jednom mjesečno.
  Igračke terijere treba pravodobno obrezati kako bi se izbjeglo isušivanje nokatne ploče.
 •  York terijer podvrgava se obrezivanju dva puta mjesečno.
 • pekinezer Pripada malim čistokrvnim psima i ne provodi dugo vremena u šetnji, pa biste mu trebali redovito rezati nokte. Nokti pekineze ne brišu se na asfaltu, pažljivo ih trebate pratiti kako ne bi došlo do urastanja i pretjeranog zaobljenja. Pekineške kandže se mogu rezati mačji škarama.
Ošišan Chihuahua
 • Chihuahua je vrlo problematična pasmina pasa. Njezina njega i higijena vrlo su specifični i zahtijevaju profesionalan pristup veterinara. Profesionalno i pravovremeno šišanje kućnih ljubimaca ovisi o višestrukim zdravstvenim problemima. Pandže čiuaua režu se jednom mjesečno. Štenad jednom u dva tjedna. Ako takva životinja dugo ne obreže kandže, rast će uz rožnicu. A to će dovesti do kirurške intervencije.

Pazite da se pas ne počne riješiti same kandže, jer se u protivnom može puknuti i slomiti, a upalni proces će se početi razvijati u nastaloj rani.

Video: York. Rezanje kandži

Video: Kako obrezati kandže čihuua?

Kako rezati kandže francuskog buldoga, jazavčara, pudlice?

 • kandže francuski buldog krutina. Imaju svijetlu boju, pa je živi dio kandže jasno vidljiv i ružičaste je boje. Veterinari preporučuju rezanje vrha kandže. Obrezivanje svakih deset dana. Ako su kandže nazubljene, lako ih je podnijeti. Štenci su obrezani tri tjedna nakon rođenja.
 • Najvažniji postupak u skrbi jazavičar - šišanje kandži. To omogućuje prevenciju zaraznih bolesti. Kad čujete da je jazavčar počeo kandžirati po podu - vrijeme je za šišanje. Prvo obrezivanje jazavaca trebalo bi se dogoditi u ranoj dobi. Na ljetnim šetnjama jazavčar brusi nokte, a zimi to nije moguće, stoga se šišanje treba obaviti svaka dva tjedna.
 • Pudlica ima vrlo osjetljive kandže. Redovno ih skraćujte. Kriška ne smije biti veća od 2 mm.

Video: Pudlica. Rezanje kandži

Što učiniti ako pas reže nokte do krvi?

Prilikom striženja pasjih kandži krv je izašla - nemojte se obeshrabriti. Sljedeći put ne biste ih trebali tako kratko smanjiti. U takvim slučajevima, pribor za prvu pomoć kućnog uzgajivača i veterinara trebao bi imati osnovna hemostatska sredstva.
Vidjevši krv na šapi, odmah liječite ranu peroksidom ili jodom. Ako pas počne cviliti, smirite je. Nakon groznog postupka, oduševite je poslasticom.
Pokušajte ponovo izbjeći takve previde, jer će inače pas odbiti rezati kandže.

Pas je slomio nokat ispod korijena što učiniti? Kako zaustaviti krv psa iz nokta?

Ako pas u nepovoljnim uvjetima slomi kandžu i počne lupati, odmah provjerite cjelovitost kandži.

Slijedite postupak korak po korak:

 • Nježno držite šapu vašeg ljubimca, pregledajte je i držite psa blizu sebe kako biste osjetili vašu podršku.
 • Ako dođe do krvarenja, zamotajte stopalo zavojem i ručnikom kako biste osigurali zavoj pod pritiskom.
 • Ako se krv ne zaustavi duže od deset minuta, upotrijebite posebnu olovku.
 • Dalje uklonite slomljenu kandžu škarama. Rezanje je bolno, ali dovest će do brzog rasta nove kandže.
 • Korijen treba liječiti antibiotikom kako bi se izbjegla infekcija i minimiziralo krvarenje.
Pikines

Kako podnijeti i mljeti pasje kandže? Urastali pas pasa što učiniti?

Aktivnosti za njegu pasjih kandži sastoje se ne samo od rezanja, već i piljenja, brušenja, rezanja dlaka oko nokta. Za ovaj postupak koristite datoteku za nokte. Ako je pas velik, možete ga prilagoditi brusnim papirom za šišanje. Neki izumitelji koriste akrilnu datoteku za podmetanje psećih noktiju.
Za takve kućne ljubimce proizvode zelenice - brusne električne strojeve.
Ako je pasa kandža narasla, treba je ukloniti odmah, bez oštećenja i krvarenja. Urasle kandže dovode do ozljeda pasa i razvoja gnojnih upala.

Pas gljiva noktiju: liječenje

 • Otkrivanje i liječenje gljivica kod psa treba biti pravodobno.
 • Jedan od popularnih tretmana gljivica je cijepljenje.
 • Ali glavni čimbenik u liječenju gljivica je pasmina psa.
 • Upotreba antifungalnih lijekova je popularna.
 • Da biste smanjili vjerojatnost gljivica kod psa, treba mu osigurati pravilnu njegu i prehranu.
 • Strogo se pridržavajte potrebnih higijenskih pravila.
 • Ako još uvijek primijetite prve znakove gljivice kod psa, odmah se obratite stručnjaku.

Pogledajte video: Klinika vet nega noktiju pasa 2 Vetgate (Ožujak 2020).