Moda

Štampanje noktiju - kako koristiti: korak po korak upute, ideje, dizajn, fotografija. Kako kupiti setove za utiskivanje noktiju u Aliexpress internetskoj trgovini?

Iz našeg članka naučit ćete kako pravilno žigosati kod kuće.

Donedavno se lijepa oslikana manikura mogla raditi samo u kozmetičkom salonu. I premda takav užitak nije baš jeftin, fer spol, kako bi svoje olovke izgledale savršeno, bili su spremni platiti za to svaki novac.

Ali zahvaljujući činjenici da su suvremene tehnologije dosegle industriju ljepote, djevojke imaju priliku napraviti takvu manikuru kod kuće. Kako biste ukrasili nokte lijepim uzorkom, samo trebate kupiti set žiga i pokazati malo strpljenja.

Što je žigosanje noktiju?

Set za žigosanje
 • žigosanje - to je prijenos određenog uzorka s jedne površine na drugu, u ovom slučaju s ploče na nokat. Ova tehnologija uključuje prijenos crteža prvo s šablona na silikonski žig, a zatim s njega na ploču nokta. Ako vas zanima ova tehnologija za nanošenje uzoraka, pogledajte Aliexpress i tamo nabavite sve što vam treba.
 • Na kraju članka dat ćemo vam nekoliko linkova, klikom na koje na resursu možete kupiti i gotove komplete i samo metalne diskove s crtežima, lakovima i gornjim premazima. Ali zapamtite, iako se tehnika štancanja na prvi pogled čini vrlo jednostavnom, nisu sve žene i djevojke prvi put uspjele savršeno primijeniti uzorak. Stoga će biti bolje ako prije nego što počnete raditi takvu manikuru gledate videozapis o treningu (možete ga pronaći na kraju našeg članka), a tek nakon toga počnete pokušavati primijeniti crtež.
 • Ali čak i ako nakon toga ne možete stvoriti savršenu sliku, samo se smirite i ponovite sve manipulacije ponovo. Ako ste naručili visokokvalitetni kit za žigosanje, onda je vjerojatno da će drugi ili treći put shvatiti sve nijanse i moći primijeniti savršeno jasnu sliku na ploču nokta.

Gel za štancanje na noktima - kako nanijeti, kako koristiti: upute po korak

Korak po korak upute

Kao što ste vjerojatno već shvatili, pomoću tehnike žigosanja možete napraviti prilično originalnu i lijepu manikuru. Ali ako ćete to učiniti prvi put, onda za početak pokušajte crtež prenijeti na običan komad papira. Tako možete shvatiti pod kojim kutom trebate spustiti pečat na nokatnu ploču i koliko ga treba pritisnuti.

Korak po korak upute:

 • Prvo što trebate učiniti je pripremiti marigolde. Moraju se očistiti od starog premaza, pažljivo podnijeti i ukloniti iz kutikule. Ako vidite da su u lošem stanju, možete dodatno napraviti kupku za jačanje.
 • Nakon što se ruke potpuno osuše, moguće je izravno pristupiti crtanju. Da biste to učinili, prvo ćete trebati odmastiti ploču nokta, a zatim na nju nanijeti osnovni premaz. Poželjno je nanijeti u dva sloja, omogućujući svakom od njih da se dobro osuši.
 • U sljedećoj fazi započinjemo izravno baviti se crtežom. Da biste to učinili, uzmite ploču i na nju nanesite gel lak s prilično debelim slojem. Prilikom nanošenja pazite da svi najmanji dijelovi crteža budu jednoliko ispunjeni lakom. Ako neki dio tanjura ostane prazan, slika se neće dogoditi kako bi trebala. Zatim uzmite strugač i jednim brzim pokretom uklonite višak laka.
 • Zatim uzimamo u ruke silikonski žig, donosimo ga na tanjur s ukrasom i jednim valjim pokretom prenosimo crtež na njega. Zapamtite, ovo trebate učiniti samo jednom, ponavljanim pokretom, malo je vjerojatno da ćete moći točno doći u iste crte i slika će ispasti mutna. Nakon toga, bez čekanja da se ukrasni premaz osuši, prenesite crtež na nokat.
 • Ako želite da vam oslikana manikura služi što duže, onda otvorite sliku posebnim fiksativom ili samo prozirnim lakom. Ponovite ove manipulacije sa svim noktima i vaša će modna manikura biti spremna.
 • Nakon što je sve obavljeno, ne zaboravite donijeti red i silikonski žig i tanjure sa slikom. Da biste to učinili, uzmite sredstvo za uklanjanje laka za nokte i pažljivo isperite ostatke ukrasnog premaza. Pričekajte da se potpuno osuše, a zatim preklopite svu hermetički zatvorenu kutiju.

Stamping za nokte akrilnim bojama

Set akrilnih boja za nokte.
 • Ako želite, možete pokušati napraviti sliku na noktima ne s posebnim lakovima, već s akrilnim bojama. Glavna prednost ovog premaza je njegova prilično niska cijena i veliki izbor boja. Neke fashionistice akrilne boje ne samo da bi stvorile modernu umjetnost noktiju, već ih ukrašavaju i gotovim utiskivanjem, crtajući linije tankom kosti ili jednostavno dodajući zanimljive kovrče.
 • Ako govorimo o tehnici nanošenja slike akrilnim bojama, onda se ona ne razlikuje od one s kojom smo vas upoznali gore, samo u ovom slučaju, svakako morate uzeti u obzir značajke ovog ukrasnog materijala. Akrilna boja ima jedno neugodno svojstvo, nakon nanošenja na površinu dovoljno se brzo osuši. A budući da ćete je nanijeti u relativno malom sloju, taj će se postupak dogoditi gotovo trenutno.
 • Stoga, ako odlučite izraditi dizajn žiga pomoću ovog posebnog premaza, tada prvo shvatite gdje ćete staviti sliku, a tek nakon toga nastavite s nanošenjem akrilnih boja na ploču i silikonskim žigom. Nakon što se primijene na šablonu, imat ćete doslovno pet sekundi da crtež prenesete u pečat, a odatle na ploču nokta. Ako oklijevate, boja će se osušiti bez da vam ikada dođe na nokat.
 • Da, i zapamtite, akrilne boje idealne su za velike crteže, ali za graciozne uzorke s mnogim malim kovrčama, nisu prikladni. Zbog činjenice da se akrilne boje brzo suše, jednostavno nećete imati vremena za crtanje do kraja.

Zašto ne mogu dobiti žigosanje?

Otiskivanje tajni

Iako se štancanje smatra prilično jednostavnom tehnikom slikanja na nokatnoj ploči, postoje neka pravila, kršenja kojih nećete moći dobiti savršenu umjetnost noktiju.

Dakle:

 • Zapamtite, žigosanje se jako boji masti, pa je u ovom slučaju najbolje ne ukloniti stari lak s sredstvima koja sadrže ulje. Ako nemate drugog lijeka, onda nakon tretiranja noktiju otapalom, svakako ih temeljito obrišite medicinskim alkoholom.
 • Također, razlog što žigosanje ne djeluje može biti silikonski žig. Ako ima previše sjajnu površinu, to će ometati ujednačeno upijanje laka. Da biste se riješili ovog problema, samo ga treba liječiti sitnozrnatom datotekom za nokte. Ovo će površinu žiga učiniti grubljom i pomoći da se uzorak prenese što preciznije.
 • Pokušajte ukloniti zaostali lak s ploče s uzorkom što je ispravnije moguće. To bi trebalo učiniti isključivo strugačem tankog noža i držati ga pod kutom od 45 stupnjeva. Ako ga držite strogo okomito na ploču, tada će mehanički utjecaj biti vrlo jak i to će oštetiti uzorak. Kao rezultat toga, u budućnosti će vaša moderna umjetnost noktiju biti mutna ili zamagljena.
 • Druga važna nijansa koja prilično snažno utječe na krajnji rezultat je lak. Da biste stvorili takvu manikuru, najbolje je koristiti posebne lakove za utiskivanje ili visokokvalitetni akril. Ako odlučite koristiti uobičajeni dekorativni premaz, onda je vjerojatno da prvi put jednostavno nećete moći postići željenu svjetlinu slike.

Otiskivanje noktiju: dizajn, ideje, fotografije

Pecanje u mraku Cvjetovi metvice Nježna umjetnost noktiju Kombinacija zelene i srebrne boje Štampanje kovrče dizajna Cvjetni uzorak
 • Tehnika žigosanja omogućuje ženi da uključi svu svoju maštu i oslika nokte tako da izgledaju što privlačnije i originalnije. Da biste stvorili takvu umjetnost noktiju, možete koristiti jedan ili više crteža istovremeno. Ako želite primijeniti nekoliko crteža na ploči nokta odjednom, tada dajte prednost nježnim cvjetnim ornamentima ili geometrijskoj apstrakciji.
 • Kao što praksa pokazuje, takvi su crteži bolje kombinirani jedni s drugima i, što je najvažnije, puno je lakše pravilno postaviti na nokat. Zasebno, želim reći o bojama takve umjetnosti noktiju. Ako želite da bude što originalnije, nemojte prilikom stvaranja koristiti više od četiri različite boje. Taj će iznos biti dovoljan da prenese svu svjetlinu i originalnost žigosanja.
 • U idealnom slučaju, općenito, najbolje je koristiti samo dvije boje, samo kako bi vaša manikura bila što uočljivija, u njoj kombinirajte svjetlo i tamne nijanse, na primjer, uzmite bež ili svijetlo smeđi lak kao osnovu, a sliku nanesite u crnoj boji. Također će izgledati kombinacija plave i zlatne boje. U ovom se slučaju najbolje uzima plava boja, a zlatno se koristi za crtanje ukrasa.

Ideje za žigosanje:

 • Srebrne kovrče na crvenoj ili bordo pozadini
 • Crna čipka na plavoj pozadini
 • Holografski geometrijski oblici
 • Crne i crvene ruže na grimiznim noktima
 • Zeleno reljefno na pozadini limuna

Štampanje prozirnim lakom

Štampanje prozirnim lakom Svakodnevna manikura Otiskivanje cvijeća Otiskivanje cvijeća Svijetla slika geometrijskih oblika
 • Većina žena koristi bistri lak jednostavno kao sredstvo za učvršćivanje gotove umjetnosti noktiju. Ali pomoću tehnike štancanja možete s njom stvoriti nježnu manikuru koja će vaše olovke učiniti vrlo lijepima. U pravilu, za stvaranje takve umjetnosti noktiju koristite ne samo prozirni lak, već i isti prozirni pečat. To daje ženi priliku da vidi kako će izgledati gotova manikura čak i prije nego što se crtež prenese na ploču nokta.
 • Postoje dva načina za napraviti takvu manikuru. U prvom slučaju crtež će se nanositi na prozirnu bazu i učvrstiti istim prozirnim lakom. Takvo žigosanje uključuje upotrebu šablona s geometrijskim uzorkom ili zamršenim kovrčama. Ako ćete koristiti drugu metodu nanošenja prozirnog žigosanja, tada ćete prvo trebati staviti sliku na masnu pločicu bez masti, a zatim je prekriti istim prozirnim lakom. Da biste stvorili takvu manikuru, možete koristiti više voluminozne crteže, pa čak i cijele kompozicije.
 • I zapamtite, markice za prozirno utiskivanje su malo tvrđe strukture od ostalih, pa morate paziti na njih malo drugačije. Nakon uklanjanja ostataka laka ne mogu se trljati salvetama i krpama. Sve ove, na prvi pogled, meke stvari mogu ogrebati njegovu površinu, a postat će neupotrebljive. Stoga, ako nakon obrade žiga otapalom, ostaci laka i dalje su vidljivi na njemu, a zatim ih pokušajte riješiti običnom ljepljivom trakom.

Stampanje u boji

Stampanje u boji Cvjetna manikura Geometrijska umjetnost noktiju Svijetlo žigosanje

Štampanje u boji uvijek se ispostavi da je vrlo svijetlo i lijepo. U pravilu se za stvaranje takve manikure koriste od 2 do 4 različite boje, što vam omogućuje stvaranje prilično zanimljivih i voluminoznih crteža. Ono što je najzanimljivije, volumen gotove umjetnosti noktiju daje i poseban način nanošenja. Budući da ćete u ovom slučaju stvoriti crtež bez korištenja šablona, ​​ispostavit će se da je više utisnut i svijetao.

Preporuke za žigosanje u boji

Dakle:

 • Za stvaranje žigosanja u boji trebat će vam akrilni lakovi različitih boja, prozirni lak, silikonski pečat, tanka četkica, pinceta i čačkalica. Nakon što skuhate sve te stvari, provedite standardnu ​​pripremu noktiju i možete početi stvarati sliku.
 • Na četku nacrtajte malu količinu laka i na njemu nacrtajte bilo koji uzorak. To mogu biti cvijeće, lišće, zvijezde ili samo geometrijski oblici. Pustite da se uzorak malo osuši, a zatim ga lagano otvorite bistrim lakom. Kad se osuši, nanesite još jedan takav sloj na crtež i pričekajte da se potpuno osuši.
 • Kad se to dogodi, vidjet ćete da su rubovi uzorka počeli malo odmakati od površine žiga. Čim dođe taj trenutak, uzmite pincetu i pažljivo uklonite dobiveni radni komad. Stavite ga na papirnati ručnik i počnite izrađivati ​​sljedeći. Napravite ih onoliko koliko planirate ukrasiti nokte pečatom u boji.
 • Kada su sve praznine spremne, možete ih početi prebacivati ​​na nokatnu ploču. Unaprijed nanesite sloj prozirnog laka, a zatim pomoću pincete prenesite prethodno pripremljeni uzorak na ovaj sloj. Ako je potrebno, ispravnije ga zakrenite, a zatim čačkalicom nacrtajte jasan obris nokta i uklonite sve nepotrebno. Na kraju, obradujte nokte fiksirnom bazom i ostavite ih da se dobro osuše.

Otiskivanje francuskog jezika

Otiskivanje francuskog jezika Otisak na bež lak Nježna manikura Štampanje čipke Izvorni francuski

Klasična jakna je manikura u kojoj je vrh nokta oslikan bijelom nijansom. Žene vole ovu vrstu umjetnosti noktiju zbog svestranosti i lakoće nanošenja. Što se tehnike štancanja tiče, to se također može učiniti vrlo jednostavno. Trebate samo obojiti nokte obojenom bazom, a zatim na njih nanijeti pečat.

Samo u ovom slučaju, morat ćete ga nanijeti ne na cijelu ploču nokta, već samo na njegov vrh. Ako želite da francuski tehnik utiskivanja bude što sličniji klasičnom, tada na ploči nokta nacrtajte bijelu crtu, a zatim izravno na nju nacrtajte sliku.

Novogodišnje žigosanje - snježne pahulje

Otiskivanje snijega Novogodišnja manikura Srebrno žigosanje Manikura na kratkim noktima Tamno novogodišnje žigosanje
 • Gotovo svi povezuju zimu s lijepim i bijelim snijegom, zbog čega pošteni spol u ovo doba godine voli raditi manikure sa snježnim pahuljicama. A ako su ih ranije morali crtati iglama ili čačkalicama, sada za to mogu koristiti tehniku ​​žigosanja.
 • Ova tehnologija ne samo da značajno smanjuje vrijeme potrebno za primjenu sličnog uzorka, već vam omogućuje da na nokte nanesete najrealniji ukras. Novogodišnje žigosanje, kao i bilo koja druga metoda nanošenja ukrasnog premaza, omogućava ženama da povećaju svoju individualnost. Po želji mogu ukrasiti svoje nokte raspršivanjem sitnih snježnih pahuljica ili staviti jednu veliku i pahuljastu na njih i dodatno je ukrasiti malim rhinestones.
 • Ako govorimo o bojama takve manikure, onda je ovdje na prvom mjestu bijela i plava.Naravno, ako želite, možete obojiti nokte crvenim, zelenim i žutim snježnim pahuljicama, ali budite spremni na činjenicu da će se takva manikura ispasti vrlo blistava i sigurno neće biti u skladu s elegantnim večernjim odijelom.

Kako kupiti ploče, markice, lak, gel, diskove, boje, šablone za žigosanje na Aliexpressu?

Proizvodi za žigosanje s Aliexpressom
 • Ako želite pokušati savladati žigosanje, ali ne znate gdje kupiti sve što vam treba, provjerite Aliexpress. Ovdje možete doslovno u nekoliko klikova pronaći markice, tanjure i gelove za ovu tehniku ​​manikure. Da biste brzo pronašli šablone i markice na resoru, na glavnoj stranici pronađite kategoriju Ljepota i zdravlje i odaberite odjeljak u njemu Manikura i alati.
 • Zatim ćete trebati pažljivo ispitati filtre na lijevoj strani stranice i naznačiti da vas zanimaju setovi za štancanje. Ako želite, možete odmah prilagoditi cjenovnu kategoriju robe. To možete učiniti pomoću filtara koji se nalaze na vrhu stranice.
 • Gelove i boje u istoj kategoriji možete pronaći i pomoću filtrirnog sustava. Ako ne možete pronaći ono što vas zanima, samo upišite tražilicu gel lak za utiskivanje, Nakon toga, odmah ćete biti preusmjereni na stranicu s željenim proizvodom i morat ćete samo u filtrima naznačiti koja vam je boja potrebna.

Pogledajte video: Njega noktiju. Kako do zdravih i čvrstih noktiju? Rutina + savjeti (Travanj 2020).