Obitelj

Dekoracija i ukrašavanje zidova u vrtiću za djevojčice i dječake: boja, tapeta, freske, slike, crteži, vinilne naljepnice, meke ploče, slikanje. Zid od škriljevca, markera ili krede u vrtiću, ploči za crtanje

Kako brzo napraviti zid u rasadniku? Upoznat ćemo vas s najpovoljnijim metodama ukrašavanja zidova, kao i reći kako ukrasiti dječju sobu svijetlim i šarenim stablom.

Ljubazni roditelji uvijek nastoje ukrasiti dječju sobu što ljepše i funkcionalnije. Da bi se njihovo voljeno dijete u njoj osjećalo ugodno, ne štede ni truda ni novca.

A budući da obično u dječjoj sobi dijete ne samo spava, već se i igra, podučava lekcije i komunicira s vršnjacima, dizajn ove sobe treba osmisliti na takav način da ima jasno zoniranje mjesta za odmor i mjesta za igru. Također je vrlo važno da je shema boja vrtića pravilno odabrana.

Nijedno dijete neće voljeti sobu čiji će zidovi biti zalijepljeni neprimjetnim tapetama bez ikakvih ukrasnih elemenata. Stoga se sjetite što vam se sin ili kćerka najviše sviđa i, u skladu s njihovim preferencijama, stvorite zabavan i živopisan prostor u sobi.

Boja zidova u vrtiću za dječaka

Dječja spavaća soba u zelenom

Iz nekog razloga je uobičajeno da smatramo da su plave i plave nijanse najbolja opcija za dječakovu sobu. U principu, takva shema boja ima svako pravo postojati. Istina, u jednom slučaju, ako dizajnirate prostor, na primjer, u morskom stilu. U svim ostalim slučajevima, najbolje je koristiti plavu i cijan kao zanimljiv dodatak složenom sastavu boja.

Također kategorički je nemoguće da je u sobi malog čovjeka bila zasićena crvena boja. Ova nijansa ima prilično snažan uzbudljiv učinak na psihu djeteta, a budući da su dečki po prirodi već užasni fidget, to može dovesti do pretjerane aktivnosti vlasnika sobe.

Optimalne boje za dječji vrtić:

 • Zeleni. Ova će boja pomoći vašoj bebi da se opusti što je više moguće i doprinijeti boljem odmoru. Najbolje ga kombinirajte s prigušenim žutim, bijelim, nijansama menta.
 • Bijela. Smatra se najsvestranijom bojom jer se savršeno kombinira s bilo kojom, čak i najsvjetlijom nijansom. No kako sama bijela boja nije baš sočna i svijetla, bilo bi bolje ako je pokušate nadopuniti bež ili čokoladnim bojama
 • Tamno smeđe boje. To će vam pomoći stvoriti najudobniju i ugodniju atmosferu u vrtiću. Ove nijanse zidova najbolje se razrjeđuju svijetlosivom, zelenom bocom, travom, kakijem

Pozadina i foto tapeta za zidove u vrtiću za dječaka

Zidni mural u sobi za gusarske priče
 • Ispravno odabrana pozadina izgleda jednako dobro u bilo kojem dizajnu interijera. No, za dječakovu sobu moraju biti odabrani posebno pažljivo. Ni u kojem slučaju nemojte zaustaviti svoj izbor na tmurnim, gotovo crnim tapetama. Iako se takva završna obrada smatra da nije brend na psihu djeteta, to će imati negativan utjecaj
 • Ako želite da vaš voljeni sin smatra da je njegova soba najbolje mjesto na zemlji, tada odaberite pozadinu s malom slikom za dijete. Također razmislite hoće li se interijer nadopuniti svijetlim ukrasnim elementima, mekim igračkama i dječjim plakatima.
 • Ako sve gore navedeno namjeravate smjestiti u spavaću sobu svoje bebe, zalijepite je na zidove mirnim i običnim tapetama. Ako govorimo o foto-zidnom papiru, oni bi se trebali što bolje kombinirati s općom shemom boja dječje spavaće sobe, ali istodobno se ne izgubiti na pozadini zidova. Oni mogu prikazati vaše omiljene bajkovite junake, sportske priče i pretraživačke ekspedicije.

Umjetničko slikanje zidova u vrtiću za dječaka: šablone

Crtanje u stilu crtića
 • Dječja soba trebala bi izgledati u pozadini ostatka stana kao svijetao i ugodan kutak. Stoga, ako zaista želite oduševiti svoje dijete, onda pokušajte umjetnički obojiti zidove u vrtiću. Ako se odlučite za ovaj eksperiment, odaberite zanimljivu zaplet za omiljenu bajku svog sina ili slijedite tajanstveni udaljeni otok sa zidina na kojem žive neviđene životinje
 • No, bez obzira koji obrazac odabrali, uvijek imajte na umu da bi trebao biti što zabavniji, pozitivniji, živopisniji, i, naravno, vašem djetetu se to jako sviđa. Ako nemate posebne vještine crtanja, uvijek možete pokušati primijeniti volumetrijski crtež pomoću gotovih šablona.
 • Bilo kojem dječaku će se svidjeti slika na zidu koja prikazuje svog omiljenog nogometaša, svemirski brod, bajkovito stablo ili smiješne robote različitih veličina.

Boja zidova u vrtiću za djevojku

Djevojčica u bijeloj i ružičastoj boji

Uvijek zapamtite da je soba vaše princeze mali bajkoviti svijet. U njemu bi se trebala osjećati ugodno, ugodno i zaštićeno. Stoga je vrlo važno da dizajn dječjih vrtića bude vrlo nježan, topao i ispunjen detaljima koje djevojke vole.

Ako želite da kćerina soba ispunjava sve ove kriterije, onda budite posebno pažljivi pri odabiru sheme boja zidova.

Optimalne boje za dječji vrtić:

 • Pink. Gotovo sve djevojke vole ovu boju. Iz njega puše ženstvenost, romantičnost i lakoća. Ali imajte na umu da što je starija vaša kćer, to više mora biti prigušena ružičasta shema boja.
 • purpurna boja, Budući da je takva boja sama po sebi vrlo svijetla, bilo bi bolje da je kombinirate s nijansama koje su joj vrlo blizu u paleti boja. To može biti lila, ružičasta, crvena i patlidžan, funkcija
 • Orange. To će vam pomoći da soba bude što toplija i ugodnija. A u kombinaciji s smeđom, žutom, breskvom i pijeskom, ova boja počinje bacati još zanimljivijim nijansama i tonovima

Pozadina i foto tapeta za zidove u vrtiću za djevojku

Disney zidni mural
 • Kad odabirete pozadinu za ukrašavanje kćeri, prije svega razmislite o njezinim ovisnostima i dobi. Ako je vaše dijete još uvijek vrlo malo, kupite mirnu običnu pozadinu boje breskve, blijedo ružičaste ili krem ​​boje.
 • Da napravite tako suzdržan interijer, zabavni plakati od svježeg cvijeća i igračaka pomoći će vam da budete šareniji. Ako vaša kćer već ide u školu, možete pokušati ukrasiti zidove što privlačnijim. Pozadina može imati osjetljiv cvjetni ornament, živopisne prirodne motive ili znanstvenu temu.
 • No, najpovoljnije u djevojčinom unutrašnjosti su šarene foto tapete. Vrlo često su oni ti koji pomažu stvoriti pravu atmosferu i postati glavni naglasak dizajna interijera

Ovisno o dobi, zid se može zalijepiti sljedećim foto tapetama:

 1. Kuća iz bajke u oblacima
 2. Smiješni insekti
 3. Prekrasna šumska livada
 4. Disney princeza
 5. Bajka s leptirima
 6. Tajanstveni dvorac princeza
 7. Šarene divlje cvjetove

Umjetničko slikanje zidova u dječjoj sobi za djevojčicu: šablone

Umjetnička slika za djevojčicu

Ako želite da vaša kćer živi u najudobnijem prostoru, pokušajte da dizajn interijera njene sobe bude izuzetno originalan. Za to možete koristiti tehnologiju poput zidne umjetnosti.

Takav se dekor može obaviti ručno (za to vam treba dovoljno dobrih vještina crtanja) ili nanesite originalni crtež pomoću posebnih šablona. U bilo kojoj specijaliziranoj trgovini možete pronaći šablone velikog formata s kojima možete stvoriti ne pojedinačne crteže, već prilično voluminozne i zanimljive kompozicije.

U sobi će djevojke izgledati dobro:

 1. Oblaci različitih veličina
 2. Nasmiješeno sunce
 3. Šarene duge
 4. Maslačak na zelenoj livadi
 5. Zvijezde
 6. Kišne kapi
 7. Višebojne snježne pahulje

Slikanje zidova u dječjoj vrtići: opcije

Oslikavanje zidova u dječjoj vrtići: ombre

U posljednje vrijeme sve je više roditelja koji više vole zidati zidove. Uostalom, ako se nedavno takav završetak smatrao nepromišljenim, tada je moderna tehnologija učinila savršenu pozadinu najmodernijeg i odvažnog interijera.

U ovom slučaju možete uključiti svoju maštu u potpunosti i kombinirati boje tako da zidovi u vrtiću savršeno nadopunjuju vintage, klasični ili bajkoviti stil dječje spavaće sobe.

Opcije bojenja zidova u dječjoj vrtići:

 • Teksturirano slikarstvo. Ova vrsta završne obrade omogućuje vam da na zidu stvorite vrlo zanimljivu teksturu ugodnu na dodir. To mogu biti samo jasno izbočene zamršene teksturne linije ili vizualna imitacija kamena, pijeska ili drveta
 • Zid podijelite vodoravno, U ovom slučaju možete koristiti dvije potpuno različite boje, na primjer, bijelu i čokoladnu ili tamno zelenu i blijedo žutu. Ako ćete zidove u vrtiću obojiti upravo tako, imajte na umu da bi tamnija boja uvijek trebala biti na dnu
 • lombr, To će se svidjeti nekome tko zapravo ne voli oštre prijelaze. Da biste postigli željeni rezultat, morat ćete nanijeti jednu boju na zidove, samo u različitim nijansama. Ali u ovom slučaju, najmračnija nijansa trebala bi biti na dnu, a najsvjetlija na vrhu

Napravite zidne slike u dječjoj sobi

Pravila za crtanje na zidu

Kao što je već spomenuto malo više, lijepi crtež možete napraviti ručno ili pomoću šablone. Ali bez obzira na to kako to radite, zapamtite jedno, djetetu bi se to trebalo svidjeti, biti svijetlo i šareno, ali ne istaknuti se jako iz ostatka interijera.

Stoga, kada planirate koncept budućeg crteža, budite sigurni da shvatite koliko će se dobro kombinirati sa zidnim ukrasom i namještajem u vrtiću.

Pravila za crtanje slike:

 1. Za početak pripremite zidove. Uklonite stare pozadine, ožbukajte zidove i obavezno ih poravnajte
 2. Kupite materijale potrebne za nanošenje crteža (četke različitih veličina, akrilne boje i šablone)
 3. U sljedećoj fazi možete pristupiti primjeni glavne pozadine slike. Trebao bi biti u potpunom skladu s ostatkom sheme boja zidova.
 4. Zatim uz pomoć obične olovke nacrtajte obris crteža (ako koristite šablon onda ga samo položite na pravo mjesto) i počnite pažljivo slikati buduće remek-djelo

Kako nacrtati stablo na zidu u vrtiću, fotografija

Svijetlo stablo u rasadniku

Stablo na zidu u rasadniku može biti ili vrlo malo ili jako voluminozno. Njegova veličina i shema boja ovisit će o veličini prostorije i visini stropova.

Preporuke koje će vam pomoći nacrtati stablo na zidu:

 1. Za ovo drvo izdvojite najviše svjetla i nije obložen namještajem
 2. Uklonite staru boju, pozadinu, zatvorite sve pukotine i pukotine i nanesite tanki sloj materijala za izravnavanje
 3. Kad se sve osuši, počnite skicirati budući crtež.
 4. Da biste to učinili, jednostavnom olovkom nacrtajte obrise stabla i svega, čak i njegovih najmanjih grana
 5. Sljedeći korak je početi slikati sliku.
 6. Započnite s najvećim i voluminoznijim dijelovima i tek onda prijeđite na tanje grane lišća i cvijeća
 7. Nakon nanošenja svih osnovnih boja mogu poprimiti različite nijanse i pomoću njih postaviti dublje naglaske u boji.

Duga na zidu u dječjoj sobi, fotografija

Duga na zidu u dječjoj sobi

 • Duga na zidu može biti izvrsna opcija za nadogradnju prostora u vrtiću. Ako ste savršeno poravnali zidove prije glavnog završnog rada, onda ga možete vrlo lako nacrtati na vrhu pozadine ili boje. Najbolje je nacrtati dugu rukom i to učiniti s nekim u paru
 • Tako da možete prvi put nacrtati točan obris i nećete trebati više puta prilagođavati skicu. Ako želite, možete je upotpuniti blijedoplavim oblacima i vedrim osmijehom. Ako je soba vašeg djeteta mala, ne crtajte cijelu dugu
 • Neka bude mali komad, koji zaviri iza polica s knjigom ili noćnog ormarića. Također će izgledati prilično slatko, ali neće previše opterećivati ​​unutrašnjost jaslice

Pisma na zidu u vrtiću

Pisanje dekor
 • Ako mislite da se slova mogu koristiti kao dekor samo za vrtić u kojem će živjeti dijete osnovnoškolske dobi, tada duboko griješite. Ako pravilno koristite ovaj način ukrašavanja, može se primijeniti čak i u sobi za tinejdžere
 • Pisma se mogu koristiti kao poseban naglasak ili biti složena u riječima, na primjer, ime vlasnika sobe ili samo zanimljiva fraza. Takav ukras može se postaviti bilo gdje oko vrata, u blizini kreveta, ormara s odjećom, pa čak i na stropu
 • Najprijatnije je to što slova mogu biti ne samo element ukrašavanja zidova. Ako ih već imate dovoljno svijetle, od slova napravite originalne jastuke, vijence, vješalice i držače za male igračke

Mekani zid u dječjoj sobi - mekani paneli

Mekani zid u dječjoj sobi
 • Meke zidne ploče idealan su element u dekoru dječje sobe. Postoji nekoliko vrsta ovog završnog premaza - koža, tkanina i koža. Za dječju sobu najprikladniji su razni paneli od tkanine. Odlikuje ih posebna mekoća i ekološka prijaznost.
 • Osim toga, ploče od tkanine imaju prilično veliku paletu boja, što vam omogućuje stvaranje prilično neočekivanih kombinacija boja. Ako niste ograničeni u financijama, tada možete dovršiti takav zaključak po narudžbi. U tom slučaju možete pojedinačno odabrati veličinu ploča, njihovu boju, kao i uzorak koji će se primijeniti na njih
 • Kao rezultat, ne možete lako ukrasiti zidove s njima, i stvoriti zanimljive elemente interijera koji će odvratiti pozornost od veličine sobe ili visine stropova. Najčešće su 3D ploče montirane u dječjim sobama. Osim što mekani izgled izgleda vrlo lijepo, pomaže i sakriti ispod svih komunikacija koje mogu ometati djetetovu normalnu igru

Vinilne zidne naljepnice u vrtiću

Vinil naljepnica Vinja Pooh i njegovi prijatelji
 • Iako vinilne naljepnice nisu ništa drugo do obične dječje slike na samolijepljivoj osnovi, ponekad ti naizgled ne baš uočljivi detalji interijera postavljaju ton atmosferi u vrtiću. Ako želite, od njih možete stvoriti kompozicije na cijelom zidu ili ih koristiti za podjelu sobe u zasebne zone
 • Jedino što morate uzeti u obzir je postaviti svijetle vinilne naljepnice na područje gdje dijete uči lekcije. To će mu jako odvratiti pažnju i otežati se koncentriranju na domaće zadatke. Ako želite da takav dekor nosi barem minimalno semantičko opterećenje, tada pokupite naljepnice koje sadrže element igre
 • To mogu biti zagonetke, kratka pitanja ili šareni lavirint. Ako samo želite osvježiti prostor, tada dajte prednost cvijeću, cvjetnim ukrasima, životinjama, sočnom voću i crtanim likovima

Zid od škriljevca, markera ili krede u vrtiću: ploča za crtanje

Zidna škriljevca

Ovaj element dekor će se svidjeti djetetu bilo koje dobi. Mala djeca će moći mirno crtati svoja prva remek djela na njima, a starija djeca ostavljaju poruke roditeljima ili se jednostavno izražavaju.

Veličina ovog dekora može biti potpuno različita. Škriljevca se može postaviti iznad stola ili zauzeti cijeli zid. Ovdje će sve ovisiti o djetetovim željama i veličini njegova djeteta.

Prednosti markera škriljevca i krede na zidu:

 • Valovi finu motoričku sposobnost
 • Pomaže bebi da se smiri
 • Promiče kreativnost

Kako ukrasiti zid fotografijama u vrtiću i foto-ploči

Panel s fotografijama
 • Photopanel je izvrsna alternativa naljepnicama, crtežima i foto tapetama. U ovom slučaju nećete morati trošiti puno na materijal, jer za stvaranje ovog ukrasnog elementa trebat će vam obiteljske fotografije, karanfili, niti i okviri
 • Zasebno, treba reći o veličini fotopanela. Ako želite da ovaj element dekora bude glavni naglasak interijera, tada ga učinite što većim. Ako planirate dati sobi više udobnosti i topline, napravite malu ploču
 • Najlakši način da napravite takav dekor je kupiti najveći okvir za fotografiju (ako imate vještine, onda to učinite sami) i položite fotografije nasumično. Ako želite dobiti originalniji dekor, tada povećajte portret djeteta ili vašu zajedničku fotografiju s njim, podijelite ga u nekoliko dijelova i rasporedite u unaprijed kupljene okvire. Popravite sve okvire na zidu tako da se presavije natrag u izvornu fotografiju

Mural na zidu u vrtiću za djevojčicu i dječaka

Freska u unutrašnjosti dječje spavaće sobe

Ako želite da se rasadnik promijeni do prepoznavanja, pokušajte ga ukrasiti šarenim freskama. Ali imajte na umu da stvaranje takvog remek-djela zahtijeva određene vještine. Stoga, ako ne želite uzalud trošiti novac na materijale, onda pokušajte pronaći profesionalca koji će brzo realizirati sve vaše ideje.

U ovom slučaju morate samo reći majstoru o preferencijama djeteta, a on će za nekoliko sati za vas doslovno stvoriti jedinstveni i jedinstveni mural u dječjem stilu.

Fresko ideje za dječake:

 1. prostor
 2. Trkačka staza
 3. Gusarski otok
 4. Špijunski laboratorij
 5. mostovi
 6. safari

Fresko ideje za djevojčice:

 1. Pogled kroz prozor
 2. Slikoviti slapovi
 3. Bajkoviti dvorci i princeze
 4. cvijeće
 5. Mrtva priroda

Zidne naljepnice u dječjoj vrtići

Naljepnice za dječakovu spavaću sobu

Vjerojatno ste već shvatili da unutrašnjost dječje sobe treba biti svijetla i promišljena. Uostalom, dobrobit i razvoj male osobe ovisi o tome kako vizualno atraktivno izgleda soba. Stoga, ako želite da vaše dijete osjeća vašu toplinu i brigu, pokušajte stvoriti ugodnu i skladnu unutrašnjost za njega.

Naljepnice ili kako se nazivaju i ukrasne naljepnice mogu vam pomoći u postizanju ovog rezultata. Smešna lica crtanih likova možete smjestiti točno na krevetić ili učiniti igralište spavaće sobe ljepšim. Možete raditi na ukrašavanju cvjetnim motivima i leptirima na mjestu na kojem ste vi i dijete čitali knjige ili originalno zalijepili vrata dječije sobe.

Sat i police na zidu u vrtiću

Sat u vrtiću

Koliko god smiješno zvučalo, čak i od satova i polica možete napraviti originalni dekor za zidove dječjih vrtića. Istina, ako želite da to bude tako, morat ćete nakratko zaboraviti na klasike i pokušati pronaći nešto originalnije. Ako govorimo o satovima, onda bi oni trebali imati zanimljiv oblik i svijetlu boju.

Bilo bi lijepo kad bi bili završeni dodatnim ukrasnim elementima iz bilo kojeg materijala koji su bili ugodni na dodir. Police bi također trebale biti originalne. Mogu biti izrađene u obliku vrtne ograde, aviona, složenog geometrijskog oblika, pa čak i slova.

Pogledajte video: Ideje za uređenje dečijih soba po izboru AQ Novi Sad (Listopad 2019).

Loading...